top of page

wedstrijdschema

Voor wie

Ben je al een tijdje goed bezig met hardlopen en lijkt het je leuk om jezelf eens te testen in een wedstrijd? Hierbij kan ik jou coachen met een persoonlijk wedstrijdschema. Samen komen we tot een trainingsplan wat bij jou past. Eens per week krijg je een persoonlijke kracht- of mobiliteitstraining in de Powerment studio. De hardlooptrainingen volg ik via Strava. 

De wedstrijd

Hardlopen is een zeer toegankelijke en veel beoefende sport, dat zie je ook terug aan het aantal wedstrijden dat wordt georganiseerd. Er zijn maar weinig sporten waarbij je in dezelfde wedstrijd kan lopen als je idolen uit de sport. Zo kan je meelopen aan een race waar wereldrecords worden gelopen, dat geeft de wedstrijdervaring net wat meer glans! Er zijn grote internationale wedstrijden zoals bijvoorbeeld de Major marathons. In eigen land heb je o.a. de marathon van Rotterdam, Amsterdam of Eindhoven, of grote wedstrijden als de halve marathon van Egmond, de Dam tot Damloop of de Zevenheuvelenloop. Ook wordt er regionaal ontzettend veel georganiseerd, leuke kleinschalige evenementen waarbij je vaak door je eigen trainingsgebied rent. Tijdens mijn wedstrijdervaringen kom ik veel verschillende lopers tegen. De meeste goed voorbereid en getraind voor de wedstrijd, maar toch kom ik lopers tegen die geen idee hebben waar ze aan begonnen zijn, met alle risico's van dien. Wil jij als hardloper (ervaren of onervaren) goed voorbereid aan de wedstrijd verschijnen? Dan is een wedstrijdschema wellicht iets voor jou!

Visie

Ik werk niet met standaard schema's, wel werk ik met een standaard visie. In mijn schema's zal je altijd te maken hebben met periodisering. In fases opbouwen tot de beste vorm op de wedstrijddag. Aan de hand van recent behaalde resultaten of het huidige prestatieniveau zal ik de intensiteit van de trainingen inzetten. Het is belangrijk om precies genoeg te doen. Niet te weinig, maar zeker niet te veel. Het gaat niet alleen om het behalen van een persoonlijk record, als dat het resultaat is dan is dat mooi meegenomen. Belangrijker vind ik de goede en mooie wedstrijdervaring en de hele weg daarnaar toe! 

Duur van het schema

De wedstrijdschema's verschillen per wedstrijdafstand ook in duur van het schema. Zo kan je voor een 5km wedstrijd ongeveer 8 weken rekenen, voor een 10km 10 weken, voor een halve marathon 12 weken en voor de marathon 16 weken. De datum van de wedstrijd is altijd ruim vooraf al bekend. hiervoor is het dus belangrijk dat je ruim op tijd contact met mij opzoekt voor de wedstrijd begint. Reken hierbij minimaal 4 weken bij de hierboven genoemde aantal trainingsweken. Zo hebben wij voldoende de tijd om tot een wedstrijdschema te komen.  

Wedstrijd gericht, passend in jouw leven

Het kennismakingsgesprek zal plaatsvinden in de Powerment studio. Hier leren wij elkaar kennen, gaan we het hebben over het wedstrijddoel en zal ik uitleggen wat het trainen op schema inhoudt. Klinkt dat allemaal als muziek in de oren. dan ga ik aan het werk en bouw ik een schema wat past binnen jouw persoonlijk leven. Je krijgt voor de start van de trainingsperiode het schema te zien zodat je hier vragen over kan stellen.

Wekelijks 1 op 1 krachttraining

De trainingen worden ondersteund door een wekelijkse kracht- of mobiliteittraining in de Powerment studio , waarbij ik je 1 op 1 oefeningen aanbied die zullen bijdragen aan het behalen van jouw wedstrijddoel. De hardlooptrainingen zal je alleen volbrengen waarbij ik je voortgang volg via Strava. Wel ben ik zeer bereikbaar en zal ik altijd open staan voor vragen een feedback van een training of andere hardloop gerichte zaken.

Volg je het Personal running programma, dan kan je ook een wedstrijdschema volgen. Voordeel is dan dat ik wel bij hardlooptrainingen aanwezig ben. 

Zie je het zitten om de kracht- of mobiliteitstraining thuis uit te voeren? Dan zal ik deze trainingen toevoegen aan het schema. Binnen deze optie zullen we wel eens in de vier weken een gezamenlijke hardlooptraining afwerken. 

Ben jij er klaar voor om gericht toe te werken naar een wedstrijd en ben je geïnteresseerd geraakt in een wedstrijdschema? 

Neem contact met mij op via het contactformulier

Bezoek je de site op je mobiel? 

Neem contact met mij op via het onderstaande bel- of mailicoon. 

bottom of page